Maisemakuvauksessa kohtaavat kuvaajan omat tunnetilat, maiseman persoonallisuus ja sään ja valon vaihtelu. Parhaimmillaan nämä kohtaamiset välittyvät kuvan kautta katsojalle saaden aikaiseksi vahvan tunne-elämyksen.
Kuvan valo voi olla seesteistä, kirkasta auringonpaistetta tai pilvisen päivän varjotonta valoa, illan hämyä tai kuun valaisemaa yöllistä maisemaa eri vuodenaikana. Vuodenajat luovat haasteita kuvaajalle ja näiden haasteiden selvittämiseen kurssilta saat hyvä vinkit.
Monet kuvaajat ovat viime vuosina laajentaneet maisemakuvauksen käsitettä luovaan ja persoonalliseen suuntaan, joka vaikuttaa erinomaisena piristysruiskeena kaikkeen luontokuvaukseen.
Syvennämme kurssin aikana peruskameratekniikan osaamista ja harjoittelemme maisemakuvausta teoriassa ja käytännössä. Tutustumme myös luovaan maisemakuvaukseen perinteisen kuvauksen rinnalla.
Tutustumme vanhojen ja uudempien mestareiden (I.K. Inha, Hannu Hautala, Ansel Adams jne.) maisemakuviin ja heidän käyttämiin tekniikoihin ja sommittelun ajattomiin periaatteisiin.
Digijärkkäri toimii mainiosti myös illan ja yön tunnelmissa. Aihepiiri voi olla kaupunki-, maalaisympäristö, revontulet, tähtitaivas tai luonto kaukana keinovalaistuksesta.
Valonlähteenä voi olla kuu tai aiheena linnunrata. Työpajassa opettelemme kuinka eri aiheita kuvataan hämärässä ja yöllä kun valoa on vähän. Käymme moni- puolisesti läpi maisemakuvauksessa ja ilta ja yökuvauksessa tarvittavaa kuvauskalustoa ja kuvaamista helpottavia välineitä.
Kurssille tarvitset mukaan koko kamerakalustosi, parhaiten pääset kurssiasioihin kiinni järjestelmäkameralla. Ota mukaan myös jalusta, sillä illalla ja hämärässä kuvattaessa suljinajat ovat pitkiä. Ota mukaan talviseen luontoon sopiva vaatetus ja riittävän lämpimät kengät, termospullo, otsalamppu tai muu valaisin, kannettava tietokone jos sellaisen omistat.


AIKATAULU
24.2. klo 16.00-20.00
25.2. klo 9.00-15.15 
26.2. klo 9.00-14.30
OPETTAJA
Valokuvaaja, ARPS, Paavo Hamunen
KUSTANNUKSET
Koulutusmaksu on 120 € sisältäen lounaan ja päiväkahvin lauantaina ja sunnuntaina. 
Opistolla on mahdollisuus majoittua edullisesti
kurssiasuntola 1hh 39 € /vrk
kurssiasuntola 2hh 29 € /vrk
opistorakennus 1hh 27 € /vrk
opistorakennus 2hh 19 € /vrk
Majoitushinnat sisältävät aamupalan.

Lisätietoa:
Kaustinen
kaustinen@step.fi
​​​​​​​

You may also like

Back to Top