Kun luontokuvaukseen lisätään luova näkökulma, kuvista tulee parhaimmillaan kiehtovia ja yllättäviä otoksia, joita ei heti luontokuviksi tunnista. Olo on sekä kuvaajalla että katsojalla kuin Liisalla ihmemaassa!
Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimiin. Luovan tekniikat luontokuvauksessa kurssilla ohjaamme kuvaajia löytämään oman luovan kuvausmaailman: valon ja varjon leikkikentän, luonnon pienimmät kuvauskohteet väreinä, muotoina ja abstraktioina, sekä kohteiden pelkistämisen ja yksinkertaistamisen.
Luo rohkeasti oma kuvausmaailmasi, opi näkemään luonto uusin silmin ja inspiroidu omasta luovasta kuvausprosessista.
Aiheen hahmottaminen on yksilöllistä ja tätä myös kurssilla painotamme kunkin kuvaaja kohdalla. Perehdymme dokumentoinnin lisäksi myös luovaan ja ennakkoluulottomaan aiheen hahmottamiseen. "Avain niin perinteisiin kuin luoviinkin kuviin on tekniikan hallinta. Opi käyttämään kameraa monipuolisella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Kurssilla päästämme irti vanhoista malleista, säännöistä ja ajattelutavoista. Lähestymme aihetta ennakkoluulottomasti. Kuvaaja voi nähdä aiheesta värin, muodon ja jotakin muuta, kuin perinteisen dokumentin. Opettelemme näkemään aiheita uusista kuvakulmista. Tutustumme monivalotustekniikkaan, hallittuun kameran liikutteluun (ICM) valotuksen aikana, suotimien käyttöön, freelensingiin, retro-objektiiveihin, bokeh:iinn eli taustojen erilaiseen toistumiseen, eri materiaalien läpi kuvaamiseen.
Opettaja
Opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.
Valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva- ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.
Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo- ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien käyttäytymisestä on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvotetuimman kouluttajan luontokuvauksen, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.
Paavo Hamusen moniin merkittäviin saavutuksiin kuuluu mm. maailman suurimman luontokuvakilpailun eli WPY (Wildlife Photograher of the Year) sarjavoitto – korkealle arvostettu palkinto, jonka vain harva suomalainen kuvaaja on yltänyt. Paavo on yksi Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n perustajäsenistä ja hän on toiminut useampaan otteeseen Vuoden luontokuva -kilpailun tuomaristossa, myös vuonna 2021. Paavo Hamunen toimi 2017-2018 yliopisto- opettajana ”Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen” maisteriohjelmassa Lapin yliopistossa.
Lisätietoja:  kaustinen@step.fi 
Ilmoittautuminen
Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 1.9.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

You may also like

Back to Top