Syksyisellä luontokuvauskurssilla painotetaan kuvaajien yksilöllisiä kuvaustyylejä, luovuutta ja monipuolista kamerakäyttöä valokuvauksessa!
Kurssin aikana osallistujilla on erinomainen tilaisuus kehittää omia luontokuvauksen taitojaan, löytää oma persoonallinen näkemys luonnon kauneudesta sekä opetella hyödyntämään peilittömän- ja peilillisen järjestelmäkameran sekä kamerapuhelimen ominaisuuksia luovissa kuvaustekniikoissa ja videokuvaamisessa.
Kurssin sisältö
Luontokuvauksen perusteet:
Kurssin aluksi käydään kattavasti läpi luontokuvauksen perusperiaatteet kuten oikeanlainen valaistus, sommittelu, kohteen löytäminen ja hahmottaminen sekä muita tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat laadukkaan luontokuvan saamiseen.
Tutustumme myös eri kameralaitteiden, kuten peilittömien ja peilillisten järjestelmäkameroiden sekä kamerapuhelinten ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Yksilöllisen kuvaustyylin löytäminen:
Kurssin tavoitteena on auttaa osallistujia löytämään oma yksilöllinen kuvaustyyli luontokuvauksessa eri kameralaitteita hyödyntäen.
Kurssilla tutustutaan erilaisiin lähestymistapoihin, valokuvatyyleihin ja merkittäviin luontokuvaajiin, joiden avulla osallistujat kykenevät kehittämään itselleen omaa tunnistettavaa kuvaustyyliä luontokuvauksessa.
Luovuuden ilmaisu luontokuvauksessa:
Kurssilla korostetaan luovuuden merkitystä luontokuvauksessa. Osallistujia ohjataan ja kannustetaan näkemään luonnon kauneus eri näkökulmista ja luomaan uniikkeja kuvia käyttämällä erilaisia kuvaustekniikoita ja -ominaisuuksia. Kurssilla käydään läpi erilaisia tapoja käyttää värejä, liikettä, abstraktia ajattelua ja muita luovia elementtejä osallistujien luontokuvissa.
Kuvauskäytännöt ja -harjoitukset:
Kurssilla tehdään runsaasti käytännönläheisiä kuvausharjoituksia luonnossa, joissa osallistujat voivat jo soveltaa kurssilla opittuja tekniikoita ja ilmaisutapoja. Kuvaharjoituksissa osallistujat saavat myös henkilökohtaista ohjausta ja palautetta kuvistaan, jotta voivat kehittyä entistäkin paremmiksi luontokuvaajiksi.
Videokuvaus eri kameroilla:
Kurssilla tutustutaan myös videokuvaamiseen eri kameroilla, mukaan lukien peilittömät ja peililliset järjestelmäkamerat sekä kamerapuhelin. Kurssilla käsitellään videokuvaamisen perusteita, kuten kuvakulmia, liikkeen hallintaa, äänen käyttöä ja leikkausta. Näin osallistujilla on mahdollisuus oppia hyödyntämään erilaisia kameroita monipuolisesti ja ottamaan haltuun kamerapuhelimen videokuvausominaisuudet sekä oppia hyödyntämään kunkin kameran vahvuuksia oman luontokuvaustyylin kehittämisessä.
Aika ja paikka
maanantai perjantai 22.9.2023 – sunnuntai 23.9.2023
Kurssiaikataulu
perjantai 22.9.2023 klo 17.00-21.00
lauantai 23.9.2023 klo 8.30 – 16.00 (+ omatoimista kuvaamista)
sunnuntai 24.9.2023 klo 8.30 – 16.00
Lähiopetuspäivien aikataulut ovat viitteellisiä ja saattavat vaihdella yllämainituista mm. maastoretkien ja säätilan vuoksi. Aikataulut tarkennetaan koulutuksen alkaessa.
Paikka
Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)
Opettaja
Kurssin sisällöstä ja opetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.
Mitä mukaan kurssille?
Suosittelemme, että otat mukaasi kurssille oman kannettavan tietokoneesi, jossa on ennen kurssia asennettuna valmiiksi ”Lightroom Classic CC  –ohjelma. ”Lightroom”–kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneella.
Myös maastokelpoiset ja säänmukaiset asusteet ja kengät/vaihtovaatteet on hyvä varata mukaan sekä termospullo, jos haluat ottaa mukaan kahvia tms. kuvausretkelle.
Hinta
Kurssimaksu on 245€/hlö (sisältää opetuksen ja kurssiohjelman mukaiset ateriat).
Kurssiosallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisesti alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun peruutustilanteessa (100€/ilmoittautuminen, sis. kurssin hintaan); varausmaksu ja jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen.
Kurssimaksun ja majoituksen voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla, SmartumPay- tai Edenred-sovelluksilla kokonaan tai osissa. Kysy lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi
Majoitus
Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa:
50€/1hh/yö tai 25€/2hh/yö (sis. aamiainen ja liinavaatteet)
Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.
Lisätietoja
kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen 8.9.2023 mennessä ilmoittautumislomakkeella.
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun maksun peruutustapauksessa (100€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksua ei peruutustilanteessa laskuteta ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.
Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 8.9.2023 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta ja varatun majoituksen hinnasta.
Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.

You may also like

Back to Top