Luontokuvaajan Master Class -jatkokoutuksessa oman kamerakaluston hallinta ja luontokuvauksen eri osa-alueet ovat jo hyvin hallinnassa. Jatkokoulutuksessa keskitytään oman luovan kuvausjäljen hiomiseen ja osaamisalueiden laajentamiseen. 
Koulutusjaksossa syvennymme henkilökohtaisiin kuvallisiin kokonaisuuksiin, ja niiden kautta oman tietotaidon ja näkemyksen laajentamiseen. Osallistujalla on koulutusjakson jälkeen valmiudet nousta esiintymislavalle pitämään esityksiä, tuottamaan omista tiedostoista näyttelyitä ja valmiita kokonaisuuksia printtimediaan ja sähköiseen mediaan. 
Terävöitämme alan kehityksen seuraamisen taitoa ja omaan kuvaustyöskentelyyn sopivien uusimpien tekniikoiden halttuunottoa. Näin löytyvät Master Class -koulutuksen jälkeenkin olennaiset tiedot ja työkalut oman luovan työskentelyn kehittämiseen.

Master Class -koulutuksessa keskitytään:
-kuvallisiin kokonaisuuksien hahmottamiseen ja luomiseen
-henkilökohtaisiin projekteihin, niiden suunniteluun ja tuottamiseen
-oman kiinnostavan aihepiirin esittelytekniikoihin ja esiintymisiin
-ajankohtaisten ohjelmistojen opetteluun.

Master Class
Master Class -opinnot koostuvat teemallisista lähijaksoista eli kuvausmatkoista, sekä henkilökohtaisesta verkko-ohjauksesta ja tehtävistä. Koulutuksen ideana on syventää ammattimaisten kuvaajien osaamista luontokuvauksessa, luonnontuntemuksessa, kuvien sisällöllisissä vahvuuksissa ja ammatillisen osaamisen esille tuomisessa kuvaajan toivomassa muodossa.
Jatkokoulutuksen aikana perehdymme opiskelijan valitseman teeman kehittelyyn valmiiksi konstruktioksi. Jatkokoulutuksessa voit syventää aiheeseen liittyvää näkemystäsi, teknisiin asioihin tai ohjelmisto-osaamiseen liittyvissä asioissa
Koulutukseen sisältyy kuukausittaiset kuva-analyysit verkon kautta, henkilökohtaisesti sekä ryhmässä. Henkilökohtainen ohjaus keskittyy luonnollisesti kurssilaisen itse valitsemaan aihealueeseen.

Kenelle

Master Class -koulutus soveltuu luontokuvauksen taidot hallitseville ammattimaisesti toimiville tai siihen tähtääville aktiiviluontokuvaajille, jotka haluavat syventävää ja hioa tietoja ja taitojansa luontokuvauksen yksittäisistä osa-alueista tai koko aiheskaalasta mukaan lukien  luonnontuntemuksen, sekä oman kuvamateriaalin hyödyntämisen omaan ammattimaiseen julkaisutoimintaan saakka. Tämä soveltuu myös erinomaisesti kaikille niille kuvaajille, jotka haluavat laajentaa vahvasti omanlaista luovaa ja taiteellista näkemystään.
Monimuoto-opiskelua
Koulutus koostuu verkko-opetuksesta, yksilöllisestä ohjauksesta ja ryhmäverkkoistunnoista, oppimistehtävistä sekä lähijaksoista, jotka ovat mm. kuvausmatkoja sopiviin yhdessä ja yksilöllisesti sovittaviiin kuvauskohteisiin.
Etäopiskelujaksojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus saada opettajalta jatkuvaa henkilökohtaista ohjausta pulmatilanteissa verkkoalustan välityksellä. Verkkoalustan kautta tapahtuu myös tehtävien ohjaus, tarkistus ja kuva-analyysit.
Opettaja

Valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva -ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki-Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.
Paavo Hamusella on vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo -ja video- kuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys erilajien käyttäytymisestä on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvostetuimman kouluttajan niin luontokuvauksen, luonnontuntemuksen, kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella. Paavon moniin merkittäviin saavutuksiin kuuluu mm. maailman suurimman luontokuvakilpailun eli WPY (Wildlife Photograher of the Year) sarjavoitto –  korkealle arvostettu palkinto, jonka vain harva suomalainen kuvaaja on saanut. 
Paavo Hamunen on yksi Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n perustajäsenistä ja hän on toiminut useampaan otteeseen Vuoden Luontokuva-kilpailun tuomaristossa, myös vuonna 2021. Paavo toimi 2017-2018 yliopisto-opettajana ”Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen”-maisteriohjelmassa Lapin yliopistossa.

You may also like

Back to Top