Luonnon lähikuvaus ja luovat kuvaustekniikat.

Pienistä kohteista suuria kuvia
Lähi- ja makrokuvaus avaa luonnon pienimmät ja herkimmät yksityiskohdat, muodot, värit, tunnelmat sekä eläin- ja kasvilajit laajemmassa perspektiivissä.
Kuvauskohteina voivat olla hyönteiset, kasvit, kukinnot, vesipisarat. Yhdistettynä luontokuvauksessa käytettäviä luovat tekniikat ja luonnon lähikuvaus, niin lopputulos voi olla oikea taideteos.
Kurssin aikana tutustutaan lähikuvauskalustoon: jalustoihin,
loittorenkaisiin,lähikuvausobjektiiveihinja muihin lähikuvauksessa tarvittavaan välineistöön.
Makro- ja yksityiskohtakuvaus on oivallinen tapa kasvien, hyönteisten ja muiden luonnon minimalististen aiheiden dokumentoinnissa ja biologisten
erityispiirteiden esittämisessä.
Jakson aikana tutustumme eri kuvattavien kasvien- ja hyönteisten elinympäristöihin. Opettelemme tekemään perhosbaarin hyönteisten houkutteluun.
Kun luonnon lähikuvaukseen lisätään luova näkökulma, kuvista tulee parhaimmillaan kiehtovia ja yllättäviä otoksia, joita ei heti luontokuviksi tunnista. Olo on sekä kuvaajalla että katsojalla kuin Liisalla ihmemaassa!
Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimiin. Työvälineiden hallinta mahdollistaa omien visioiden luomisen maalauskankaalle eli digitiedostoksi. Luovan makrokuvauksen kurssilla ohjaamme kuvaajia löytämään oman luovan kuvausmaailman: valon ja varjon leikkikentän, luonnon pienimmät kuvauskohteet väreinä, muotoina
ja abstraktioina sekä kohteiden pelkistämisen ja yksinkertaistamisen.Tutustumme monivalotustekniikkaan, hallittuun kameran liikutteluun (ICM) valotuksen
aikana,suotimien käyttöön, freelensingiin, retro-objektiiveihin, bokeh:iinn eli taustojen erilaiseen toistumiseen, eri materiaalien läpi kuvaamiseen
Opetamme myös luovaa sommittelua ja perinteisen ”kultaisen leikkauksen murtamista” uusien kuvausvisioiden synnyttämiseksi.
Perehdymme ”perhosbaarin tekemiseen ja hyönteisten houkutteluun kuvausetäisyydelle.
Luo rohkeasti oma kuvausmaailmasi, opi näkemään luonnon makromaailma uusin silmin ja inspiroidu omasta luovasta kuvausprosessista.
Kurssille tarvitset kamerakaluston ja jalustan, sekä maastoon ja ajankohtaan sopivat ulkoiluvaatteet.

Opettaja
Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.
Valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva- ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.
Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo- ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien käyttäytymisestä on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvotetuimman kouluttajan luontokuvauksen, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.
Paavo Hamusen moniin merkittäviin saavutuksiin kuuluu mm. maailman suurimman luontokuvakilpailun eli WPY (Wildlife Photograher of the Year) sarjavoitto – korkealle arvostettu palkinto, jonka vain harva suomalainen kuvaaja on yltänyt. Paavo on yksi Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n perustajäsenistä ja hän on toiminut useampaan otteeseen Vuoden luontokuva -kilpailun tuomaristossa, myös vuonna 2021. Paavo Hamunen toimi 2017-2018 yliopisto- opettajana ”Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen” maisteriohjelmassa Lapin yliopistossa.

Lisätietoja: 
Ilmoittautuminen
Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti 

You may also like

Back to Top