Kurssin sisältö
Kurssin aikana tutustutaan lähikuvauskalustoon: jalustoihin,
loittorenkaisiin,lähikuvausobjektiiveihinja muihin lähikuvauksessa tarvittavaan välineistöön.
Makro- ja yksityiskohtakuvaus on oivallinen tapa kasvien, hyönteisten ja muiden luonnon minimalististen aiheiden dokumentoinnissa ja biologisten erityispiirteiden esittämisessä.
Jakson aikana tutustumme eri kuvattavien kasvien- ja hyönteisten elinympäristöihin. Opettelemme tekemään perhosbaarin hyönteisten houkutteluun.
Kun luonnon lähikuvaukseen lisätään luova näkökulma, kuvista tulee parhaimmillaan kiehtovia ja yllättäviä otoksia, joita ei heti luontokuviksi tunnista.
Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimiin. Työvälineiden hallinta mahdollistaa omien visioiden luomisen maalauskankaalle eli digitiedostoksi. Luovan makrokuvauksen kurssilla ohjaamme kuvaajia löytämään oman luovan kuvausmaailman: valon ja varjon leikkikentän, luonnon pienimmät kuvauskohteet väreinä, muotoina
ja abstraktioina sekä kohteiden pelkistämisen ja yksinkertaistamisen.Tutustumme monivalotustekniikkaan, hallittuun kameran liikutteluun (ICM) valotuksen
aikana,suotimien käyttöön, freelensingiin, retro-objektiiveihin, bokeh:iinn eli taustojen erilaiseen toistumiseen, eri materiaalien läpi kuvaamiseen
Opetamme myös luovaa sommittelua ja perinteisen ”kultaisen leikkauksen murtamista” uusien kuvausvisioiden synnyttämiseksi.
Opetus
Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana neljänä iltana peräkkäin. Verkkoistunnossa kurssilaiselle annetaan tehtävä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävän ratkaisua käydään läpi yhdessä seuraavana iltana.
Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.
Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.
Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.
Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa ja annettujen oppimistehtävien suorittamista).
Opettaja
Verkkokurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.
Opiskeluvälineet
Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset
oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia, hyvän verkkoyhteyden​​​​​​​
Aika ja paikka
Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 5.3.-14.3.2024; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.
Kurssiaikataulu
tiistai                     5.3.2024 klo 18.00 – 20.15
torstai                    7.3.2024 klo  18.00 – 20.15
tiistai                    12.3.2024 klo 18.00 – 20.15
torstai                   14.3.2024 klo 18.00 – 20.15
Laajuus
Kurssi koostuu verkkoluennoista sekä etäopiskelutehtävistä. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta.
Hinta
Verkkokurssin hinta on 135€/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).
Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla.
Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay-, Edenred- tai Eazybreak– sovelluksella.
Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi
Lisätietoja
Lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.
Ilmoittautuminen
Luontokuvauksen peruskurssille ilmoittaudutaan sähköisesti mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.
Ilmoittaudu tästä
Luontokuvaajan Master Class -jatkokoulutus
13.10.2023 – 30.6.2024. Jatkokoulutuksessa keskitytään oman luovan kuvausjäljen hiomiseen ja osaamisalueiden laajentamiseen .
Adobe Lightroom Classic 16.4.-2.5.2024 verkkokurssi
Kurssilla käydään läpi ohjelman monipuoliset kuvien arkistointi, kuvansäätö- ja uusien maskityökalujen käyttö käytännönläheisten esimerkkien avulla. Kurssi soveltuu myös aloittelijoille tai kuvaajille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta Lightroomista.
Luontokuvauksen ammatilliset perusteet.
Vuodesta 2019 lähtien. 9.10.2023 – 28.8.2024 (Otava)Koulutuskokonaisuus aktiivi- kuvaajalle. Monimuoto -opiskeluna saat kattavan tietopaketin harrastukseen tai ammattiin. Opettajana toimii pitkän linjan luontokuvauksen ammattiliainen Paavo Hamunen
WEB-Yhdistä still- ja videokuvaa 29.4. klo 18-20
Still-kuvan ohella luontokuvauksessa videolla voi kertoa monia asioita selkeämmin kuin still-kuvalla. Kahden tunnin webinaarissa pääset jyvälle niin still- ja videokuvaamisesta, kuin videon editoimisesta. Kamera Seura ry
Luonnon maisema- ja lähikuvaus luovalla otteella
19.-21.4.2024 Pieksämäki Opi käyttämään kameraasi ja sen ominaisuuksia monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti luontokuvauksessa! ”Avain niin perinteisiin kuin luoviinkin kuviin on tekniikan hallinta. Kameraa on osattava käyttää monipuolisesti ja oman kameran hallinta on ehdottoman tärkeää, jotta tuloksena olisi silmää ja mieltä kiehtova kuva.”
Upea Kuressaaren kaupunkiluonto 7.-14.7.2024
Kaupungit eivät aina ole pelkästään betonia ja asfalttia – niissä piilee myös upea ja monipuolinen luonto, joka odottaa huomioimista ja ikuistamista. Tällä valokuvauskurssilla opit valokuvaamaan ja näkemään kaupunkien kasveja, lintuja ja muita luontokappaleita uudella tavalla.
Saarenmaan upea luonto luovasti kuviisi 14.-21.7.2024
Tämä luontokuvauskurssi Saarenmaan upeassa luonnossa ja Kuresssaaren kaupungissa vie sinut syvälle värien, muotojen ja abstraktioiden maailmaan kameran linssin kautta. Kurssi tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kehittää luovuuttasi ja hienosäätää valokuvaustaitojasi uusille tasoille.
Järjestelmä- ja puhelinkameran videokuvauskurssi
12.-14.4.2024 (Otava) Tule kehittämään luontokuvauksen taitojasi ja hyödyntämään peilittömän ja peilillisen järjestelmäkameran, sekä kamerapuhelimen monipuolisia videokuvausominaisuuksia.
Luonnon lähikuvaus 11.5.2024 klo 9-15 Kameraseura ry
Luonnon lähikuvaus järjestelmäkameralla ja kamerapuhelimella la 11.5. Klo 9–15. Käymme kurssilla läpi, missä tilanteissa järjestelmäkamera ja kamerapuhelin on parhaimmillaan ja milloin kannattaa kuvata still-kuvan ohella myös videotiedosto.
Back to Top