Kurssilla opettelemme mm.
-tuomaan kuvat Lightroomin tietokantaan
-käyttämään kuva-arkiston monipuolisia toimintoja
-avainsanoittamaan kuvat ja suorittamaan hakuja kuva-arkistosta avainsanan perusteella
-merkitsemään kuvia jatkokäsittelyä ja eri toimintoja varten
-tekemään kuvalle perussäädöt LIghtroomin työkaluilla
-tekemään kuvan kohteille paikallisia säätöjä uusilla maskityökaluilla, Linear Gradient, Radial Gradient ja Brush, Select subject, Select Sky ja muilla Lightroom Classicin säätö- ja maskityökaluilla
-käyttämään roskanpoisto ja rajaustyökalua
-perehtymään värisävyjen säätämiseen kuvan eri alueilla
-viemään kuvatiedostot Lightroomista säädettynä eri käyttö tarpeisiin
Kurssin tavoitteena on, että osallistuja oppii hahmottamaan oman työnkulkunsa Lightroom -ohjelmalla, tuomaan kuvat Lightroomin tietokantaan, arkistoimaan, merkitsemään ja säätämään kuvat ja tuomaan kuvat halutussa muodossa Lightroomin tietokannasta.

Peruskurssin tavoitteena on, että osallistuja oppii hahmottamaan oman työnkulkunsa Lightroom-ohjelman sisällä: kuvatun tiedoston tallentaminen omalle tietokoneelle, kuvien tuonti Lightroomin tietokantaan, kuvien arkistointi, kuvien säätäminen ja kuvien tuonti haluttuun julkaisumuotoon.
Adobe Lightroom CC –kurssille otetaan 12 opiskelijaa.
Opetus
Verkkokurssi järjestetään arki-iltoina klo 18.00-20.15 välisenä aikana neljänä iltana peräkkäin. Verkkoistunnossa kurssilaiselle annetaan tehtävä valmisteltavaksi ennen seuraavaa istuntoa ja tehtävän ratkaisua käydään läpi yhdessä seuraavana iltana.
Opetus verkkokurssilla tapahtuu kuten tavallisessa luokkahuoneessa – opettaja opettaa verkkoalustalla ja opiskelijat voivat esittää opettajalle kysymyksiä opetuksen edetessä mikrofoninsa kautta tai chat-toiminnon avulla sekä keskustella yhdessä kiinnostavista aiheista.
Kurssille ilmoittautuneille ja kurssimaksun maksaneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja henkilökohtainen linkki, jota klikkaamalla opiskelija pääsee kirjautumaan opetusluokkaansa; kurssin opettaja on koko ajan paikalla luokassa oman tietokoneensa välityksellä.
Kurssin opettaja ottaa yhteyttä jokaiseen osallistujaan ennen kurssin alkua, jolloin varmistetaan laitteiden ja verkkoyhteyden toiminta kurssin aikana.
Verkkokurssilta saa osallistumistodistuksen (edellyttää läsnäoloa opetusistunnoissa ja annettujen oppimistehtävien suorittamista).
Opiskeluvälineet
Verkkokurssille osallistumiseen tarvitset
oman tietokoneen, jossa on kaiutin, mikrofoni ja kamera (suositeltava); voit käyttää myös kuulokemikrofonia hyvän verkkoyhteyden koneellesi valmiiksi asennetun ”Lightroom Classic –ohjelman (asenna ohjelma koneellesi hyvissä ajoin ennen kurssin (alkua) oma-valintaisia jpg- tai raw -kuvia, kameran ja kameran USB-kaapelin tai muistikortinlukijan, jotta voit tuoda kuvasi tietokoneellesi kuvien viemiseksi suoraan Lightroom –ohjelmaan.
”Adobe Lightroom” –kokeiluversion (7 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneellasi.
Koulutuksen saat itsellesi sujuvammaksi, jos sinulla on mahdollisuus käyttää kahta tietokonetta samanaikaisesti: toista yhteydenpitoon opettajan ja kurssitovereiden kanssa ja toista Adobe Lightroom –ohjelmalla työskentelyyn.
Aika ja paikka
Kurssi järjestetään Otavan Opiston hallinnoimalla verkkoalustalla 1.12.-19.12.2022; kurssin luokkahuone ja materiaalilinkit sulkeutuvat kurssin jälkeen.
Kurssiaikataulu
torstai            1.12.2022 klo 18.00 – 20.15
keskiviikko    7.12.2022 klo 18.00 – 20.15
torstai           15.12.2022 klo 18.00 – 20.15
maanantai.   19.12.2022 klo 18.00 – 20.15
Kurssi koostuu verkkoluennoista sekä etäopiskelutehtävistä. Tehtäviin saa tarvittaessa apua ja tukea kurssin opettajalta.
Hinta
Verkkokurssin hinta on 135€/hlö (sis. opetuksen, tehtävät ja kurssilla käsiteltävä materiaali).
Kurssille osallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisen lomakkeen kautta (alla); ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä maksulinkki, jonka kautta kurssin pääsee maksamaan verkkopankissa pankki- tai luottokortilla.
Kurssimaksun voi maksaa myös ePassilla, SmartumPay-, Edenred- tai Eazybreak– sovelluksella.
Huom! Älä maksa sovelluksellasi mitään ennen kuin olet sopinut erikseen maksutapahtumasta Otavan Opiston kanssa – kysy lisätietoja kurssit@otavanopisto.fi
Lisätietoja Paavo Hamunen paavo.hamunen at gmail.com
Lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi tai 044 794 3565.
Opettaja
Kurssin opettajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.
Valokuvaaja ARPS Paavo Hamunen tunnetaan kansainvälisesti mainetta ja palkintoja saavuttaneista luontokuvistaan ja näyttävistä luontokirjoistaan. Viimeisin kuva- ja tietoteos toteutettuna yhdessä Pirkko Siikamäen kanssa ilmestyi helmikuussa 2018. ”Oulankajoki Muutoksen virta” oli vuoden luontokuvakirjaehdokkaana.
Paavon vuosikymmenien kokemus monipuolisena valo- ja videokuvaajana, hänen syvä luonnontuntemuksensa ja vankka tietämys eri lajien käyttäytymisestä on tehnyt hänestä Suomen kysytyimmän ja arvotetuimman kouluttajan luontokuvauksen, luonnontuntemuksen kuin kuvankäsittelyn ohjelmistohallinnan alueella.
Paavo Hamusen moniin merkittäviin saavutuksiin kuuluu mm. maailman suurimman luontokuvakilpailun eli WPY (Wildlife Photograher of the Year) sarjavoitto – korkealle arvostettu palkinto, jonka vain harva suomalainen kuvaaja on yltänyt. Paavo on yksi Suomen ammattiluontokuvaajat ry:n perustajäsenistä ja hän on toiminut useampaan otteeseen Vuoden luontokuva -kilpailun tuomaristossa, myös vuonna 2021. Paavo Hamunen toimi 2017-2018 yliopisto- opettajana ”Soveltavan kuvataiteen ja luontokuvauksen” maisteriohjelmassa Lapin yliopistossa.​​​​​​​
Saarenmaan luonto luovasti kuviisi
9.-16.7.2023,Kuressaari. Saarenmaa luonto lumoaa. Tule valokuvauskurssille ja näe upean Saarenmaan luonnonkauniit paikat. Tämä valokuvauskurssi antaa vahvat pohjatiedot näkemään ja ikuistamaan luontoa omalla tavallasi.
Luontokuvaajan Master Class -jatkokoulutus
Jatkokoulutuksessa keskitytään oman luovan kuvausjäljen hiomiseen ja osaamisalueiden laajentamiseen. 10.6.2022-19.2.2023
Luontokuvauksen verkkokoulutukset 2023
Verkkokoulutusten avulla pääset hyvin perille luontokuvauksen eri aihealueista ja kuinka kameraa käytetään niissä. Talven ja kevään aikana opiskelemme aihealueet, lisäksi opettelemme videoklippien peruskuvaamisen ja editoinnin
Mielenmaisemia ja vanhoja mestareita- maisemakuvaus
24.2.-26.2.2023 Kaustinen Mielenmaisemia ja vanhoja mestareita-maisema-kuvaus teoriassa ja käytännössä, ilta-, yökuvaus ja tähtitaivaan ilmiöt
Lightroom ja kuvausvinkit
Teemallinen luontokuvaus Rakvere Viro
3.-9.7.2023, Rakvere Viro. Haasta itsesi ja tule kehittämään luovuuttasi luontokuvauksen parissa. Teemallisessa luontokuvauksessa aiheita tarkastellaan laajemmin ja haastetaan kuvaaja löytämään kuvattavasta aiheesta kuvakulmia, mitä aiemmin ei ole huomannut. Näin kuviin saadaan uusi ulottuvuus.
Teemallinen luontokuvaus 24.-26.3.2023 Lieksa
Teemallisessa luontokuvauksessa aiheita tarkastellaan laajemmin ja haastetaan kuvaaja löytämään kuvattavasta aiheesta kuvakulmia, mitä aiemmin ei ole huomannut. Näin kuviin saadaan uusi ulottuvuus. Kun kuvaajan kuvamateriaali on monipuolista, niin kuvista rakentuu pienellä vaivalla mm. esityksiä tai kuvakirjoja kaikilla omilla taidoilla höystettynä.
Luontokuvauksen ammatilliset perusteet
Vuodesta 2019 lähtien. Koulutuskokonaisuus aktiivi- kuvaajalle. Monimuoto -opiskeluna saat kattavan tietopaketin harrastukseen tai ammattiin. Opettajana toimii pitkän linjan luontokuvauksen ammattiliainen Paavo Hamunen
Back to Top